Zastávky v boxech: Sauber opět překvapil, předčil Red Bull i Ferrari + VIDEO

Sauber byl v boxech opět nejrychlejší | foto: Sauber Motorsport AG

MONTREAL - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak rychle přezouvaly týmy své jezdce a jaké strategie jim naplánovaly pro Velkou cenu Kanady 2018?

Nejrychlejší zastávku v Montrealu předvedl Sauber, který v tomto ohledu exceloval také před 2 týdny v Monaku. Tentokrát odbavil Ericssona za 2,37 s.

Za ním se seřadili mechanici Red Bull, kteří obě zastávky zvládli identicky za 2,51 s, pak následovalo Ferrari, které Vettela zdrželo 2,76 s a Räikkönena 2,8 s.

Přezutí do tří sekund stihli ještě u Williamsu (Sirotkin), Mercedesu (Hamilton), Force Indie (Pérez) a McLarenu (Alonso).

Na start si většina pilotů vybrala ultra-měkkou směs, na hyper-měkké se mimo Red Bullů, Renaultů a Force Indií (ti po postupu do poslední části kvalifikace neměli jinou možnost) rozhodlo dobrovolně začínat jen Toro Rosso, Sirotkin to jako jediný zkusil na super-měkkých pneumatikách.

Velká cena Kanady se žel opět odjela pouze s jednozastávkovou strategií, k čemuž týmům nahrál safety-car, dvakrát se u mechaniků objevili jen Pérez s Vandoorneem.

Svou strategií nejvíce vyčníval Grosjean, který kvůli startoval jako poslední kvůli problému s motorem v kvalifikaci: po extrémně dlouhém úvodním stintu na ultra-měkké směsi přezul na super-měkkou a skončil 12. Možná je škoda, že ke konci nebyl Haas agresivnější a neposlal ho na hyper-měkké - před závodem měl k dispozici pět jejich čerstvých sad.

Nejdelší stint předvedl Ericsson, jenž na super-měkké směsi zvládl 67 z celkových 68 kol (98 % závodu). Na ultra-měkké vydržel Grosjean 48 kol, na hyper-měkké Gasly 23 kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy