Kubica bude na Hungaroringu s Rowlandem opět testovat pro Williams

Robert Kubica letos už nastoupil také do prvního tréninku ve Španělsku | foto: Williams F1 Team

Williams oznámil, kdo za něj nastoupí testů v průběhu rozjeté sezóny po Velké ceně Maďarska. Kromě Roberta Kubicy se znovu dočká také mladík Oliver Rowland.

Oliver je oficiálním mladým jezdcem Williamsu. Ty musí každý tým nominovat na 2 ze 4 dnů sezónních testů. V Barceloně si letošní Williams FW41 již vyzkoušel, během prvního dne zajel na hyper-měkké směsi devátý nejrychlejší čas (1:20,009 min), poté předal vůz Polákovi, jenž na stejných pneumatikách zvládl kolo o tři čtvrtě sekundy rychleji.

Na Hungaroringu začne 31. července Rowland opět jako první, 1. srpna jej vystřídá zkušený Kubica, který může očekávat velkou podporu svých fanoušků z nedalekého Polska. Oba se netají svými ambicemi závodit v F1, Williams ale nehodlá svou dvojici Lance Stroll - Sergej Sirotkin zatím měnit.

"Jde o další krok správným směrem v dosažení mého cíle dostat se do F1. Při testu v Barceloně šlo všechno dobře a je příjemné vědět, že mi dávají další šanci a důvěřují mi. Uvědomuji si, že v F1 nemáte moc možností na prokázání svého talentu. Jde o dost exkluzivní klub, proto jsem se snažil odvést dobrou práci," popisuje Rowland.

Oliver Rowland a Robert Kubica budou na přelomu července a srpna znovu testovat | foto: Williams F1 Team

Jeho Williamsu ale schází rychlost, což by se mělo zlepšit s velkým balíkem vylepšení plánovaným pro Velkou cenu Německa (20. - 22. července). Vůz FW41 se potýká s fundamentálními aerodynamickými problémy, které tým již identifikoval a brzy odstraní.

"Potřebujeme momentálně odvést trochu práce na tom, abychom dostali výkonnost týmu tam, kde by měla být. Spíše než se snažit být hrdinou proto bylo důležité poskytnout inženýrům přesně to, co chtěli... budu pokračovat v co nejlepších výkonech, abych pomohl posunout výkonnost správným směrem," slibuje Rowland.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy