Renault nechce bojovat uprostřed pole, začne se už soustředit na auto pro rok 2019?

Renault přemýšlí, že by se již naplno začal věnovat vývoji příštího vozu | foto: Renault Sport F1

Po pouhých šesti z 21 závodů letošní sezóny začíná Renault přemýšlet o tom, že by již přesunul svou pozornost k monopostu pro rok 2019 a vývoj letošního RS18 by předčasně ukončil. Jeho jezdec Nico Hülkenberg tento nápad podporuje.

Francouzský tým se po převzetí Lotusu postupně zlepšuje, v posledním závodě ve Španělsku se dostal mezi konstruktéry už na čtvrtou příčku, o bod před McLaren. S tím se ovšem nehodlá spokojit - jeho cílem je nejpozději do roku 2020 bojovat o mistrovské tituly.

"V současnosti diskutujeme o tom, jestli bychom neměli omezit vývoj tohoto letošního auta. Ještě jsme se nerozhodli, protože jsme v tvrdém boji o vrcholové pozice ve středu pole a nemůžeme si dovolit ve vývoji polevit. Musíme o tom ale přemýšlet," připustil technický ředitel Bob Bell.

Nicovi Hülkenbergovi by nevadilo, kdyby měl obětovat část letošní sezóny ve prospěch budoucích úspěchů: "Pro mě by to nebyl problém, i kdyby to snížilo naše šance v této sezóně," uvádí německý pilot, kterému patří průběžná osmá pozice v šampionátu.

Nico Hülkenberg by rád vyměnil boje uprostřed pole za bitvy o vítězství | foto: Renault Sport F1

Pro příští rok se mají měnit aerodynamická pravidla kvůli usnadnění předjíždění (širší a jednodušší přední křídla, širší a hlubší zadní křídla pro zdůraznění DRS efektu, zjednodušení brzdových kanálků a deflektorů), Renault však pro tyto změny nehlasoval.

"Z mého pohledu se zdůvodnění nevěnoval dostatečný výzkum. Dal bych přednost tomu, abychom veškeré úsilí vložili do roku 2021 místo zavedení něčeho, co není moc dobře promyšleno," vysvětluje Bell.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy