Pérez po hodně nečekaném podium: "Nebyla to náhoda"

Sergio Pérez získal hodně nečekané pódium | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez se nechal slyšet, že Force India nezískala podium v GP Ázerbájdžánu náhodou. Mexičanovi pomohla zastávka po prvním kole pro nový nos. Po ní se Pérez propadl až na 15. místo, z něj se ale vyškrábal až na 3. příčku. Na trati předjel dokonce Ferrari se Sebastianem Vettelem za volantem - musíme ale zmínit, že Němec se potýkal s vibracemi z probrždění v zatáčce číslo 1.

Sergio Pérez získal pro Force Indii již páté třetí místo od roku 2014, kdy do týmu přišel: "Jasně, tento výsledek ovlivnila spousta věci, které se staly. Ale není náhodou, že jsme vždy připraveni využít příležitostí, které se nám nabízejí. Upřímně, zde [o pódia] bychom bojovat neměli. Měli bychom se pohybovat ve středu pole.

Díky tomuto výsledku jsme se přiblížili k Renaultu. Myslím, že jsme zcela jistě čtvrtým nejlepším týmem." Otmar Szafnauer připomněl, že vloni se na této trati růžové vozy srazily: "Vloni jsme měli rychlost na to, abychom měli obě auta na podium, avšak kolidovali jsme a zahodili ten výsledek. Letos jsme měli během prvního kola hned dva incidenty.

Jeden znamenal pro Estebana konečnou. Během druhého jsme přišli o celou boční část předního křídla u Sergia. Poškozen byl i difuzor, proto jsme museli zajet a vyměnit přední přítlačné křídlo. Sergio byl pak velmi dobrý, myslím, že jeho předjížděcí manévr na Strolla byl skvělý. Oni mají stejný motor jako my, takže nikdo neměl výhodu.

Sergio Pérez až do Baku nebodoval, pak ale vyjel podium | foto: Sahara Force India

Bottase pak zastavil defekt, ale i tak jsme se museli dostat před Vettela. Možná měl probržděnou plošku na pneumatice, ale i tak na konci závodu zajížděl Sergio takové časy, jako nikdo jiný. Proto si podium zaslouží," věří šéf traťových operací Szafnauer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy