Hamilton bude pokračovat s Mercedesem i příští rok, tvrdí Lauda. "Je to jen o detailech"

Lewis Hamilton s Mercedesem W09 v Bahrajnu | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton podle Nikiho Laudy bude i v příští sezóně jezdit za Mercedes. Smlouva sice stále ještě nebyla podepsána, ale podle něj už zbývá vyřešit jen pár detailů.

Podle sportovního ředitele Tota Wolffa zbývaly dořešit maličkosti již v období předsezónních testů, ale pohádková smlouva s Hamiltonem není stále podepsaná. Někteří kvůli tomu začínají spekulovat o jeho odchodu jinam.

Podle Laudy se však nic nemění: "Je to jen o detailech. Lewis bude pokračovat s námi." Přiznává však, že jednání jsou jako na houpačce kvůli tomu, že se protáhla přes období dobrých i horších výsledků Hamiltona v poslední době.

"V závislosti na náladě je to někdy dražší či levnější. Vždycky to záleží na tom, jak dopadl poslední závod. Ale peníze nejsou problémem. V principu souhlasíme," pokračuje pro AMuS nevýkonný ředitel Mercedesu.

Lewisovi Hamiltonovi (vpravo) se letos zatím nedaří tolik, jak by si přál | foto: Pirelli

Hamilton ale popírá, že by nejistota kolem jeho kontraktu souvisela s poklesem jeho formy: "Když jezdím, tak na smlouvy nemyslím." V Mercedesu nicméně zůstávají klidní, jelikož úřadující mistr světa na výběr moc nemá a Valtteri Bottas zároveň začíná předvádět dobré výkony. "Šlo o ten nejlepší závod, jaký jsem u Valtteriho viděl," pochválil Wolff svého svěřence po Velké ceně Číny.

Hovoří se také o možném přestupu Daniela Ricciarda ke Stříbrným šípům, o což usiluje právě Lauda. Konkurenceschopnost Red Bullu ale stoupá a peníze podle Helmuta Marka také nejsou problémem: "Máme velmi dobrý bonusový systém. Již teď si [v něm] stojí dobře." Australský pilot si zatím nechává dveře otevřené, usiluje o dvouletý kontrakt před velkými změnami v roce 2021.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy