Vergne považuje angažmá Hartleyho u Toro Rosso za směšné

Brendon Hartley v závodě v Melbourne v Austrálii | foto: Red Bull Content Pool

Jean-Eric Vergne nedokáže pochopit krok svého bývalého zaměstnavatele, společnosti Red Bull. Současný jezdec šampionátu Formule E se rozhodl okomentovat krok, kterým rakouská společnost dostala do Formule 1 Brendona Hartleyho.

Jean-Eric Vergne již sice více než tři roky nepůsobí v rodině Red Bull, ale pro svého bývalého mecenáše nenalézá slova chvály. Na tiskové konferenci v Paříži Francouz nelichotivě okomentoval krok Red Bullu, kterým vloni angažoval Brendona Hartleyho.

Hartley na konci sezony 2017 nahradil v kokpitu Toro Rosso vyhozeného Daniila Kvjata. Novozélanďan byl přitom též dříve součásti programu mladých talentovaných jezdců Red Bullu, avšak v roce 2010 byl Brendon propuštěn. "Přijde mi vtipné, že si Red Bull vybral Hartleyho," komentuje opožděně rozhodnutí Jean-Eric Vergne. 

"Tehdy [2010] ho přeci vyhodili. Já jsem postoupil na jeho místo v Renault-World-Series. To mi přijde vtipné," vzpomíná Francouz. Ten jezdil v sezonách 2012-2014 za Toro Rosso, na rok 2015 mu však smlouva nebyla prodloužena. Následně odešel "JEV" jako testovací pilot k Ferrari, závod F1 však již nikdy nejel.

Vergne v sezoně 2014 převyšoval Kvjata, přesto o místo přišel | foto: F1NEWS.cz

Mezi kandidáty na uvolněné místo u Toro Rosso patřil také další bývalý pilot Toro Rosso, Sebastien Buemi. Podle Vergne by to však nefungovalo: "Kdyby Buemiho bývali angažovali, tak by odjel jednu sezonu a pak by ho zřejmě opět vyhodili. Buemi by navíc nedostal žádnou jinou nabídku od nejlepších týmů, protože není dostatečně dobrý na pozice v TOP5 nebo na podium," míní Jean-Eric.

Vergne, který v roce 2014 získal pro Toro Rosso 22 bodů (kolega Kvjat pouze 8, přesto byl povýšen na sezonu 2015 do Red Bullu právě Rus), však již považuje F1 za uzavřenou záležitost - přestup do Formule E "byl mým nejtěžším rozhodnutím kariéry. Při zpětném pohledu šlo ale o zlomový bod.

Z každé obtížné situace si lze odnést něco pozitivního. Já jsem měl štěstí, že jsem přišel do Formule E v pravý okamžik. Teď mám za to, že to bylo to nejlepší, co se mi mohlo stát," zakončil jezdec, který momentálně šampionát Formule E vede.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy