Toro Rosso po testech mění své cíle, s Hondou předčí očekávání, říká Hartley

Brendon Hartley během testů v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Toro Rosso podle pilota Brendona Hartleyho mění po úspěšných předsezónních testech s Hondou své ambice pro nadcházející závodní sezónu.

Stáj z Faenzy prožila úspěšné předsezónní období, když v Barceloně během dvou týdnů zvládla třetí největší vzdálenost ze všech týmů: 3826,4 km ji řadí hned za Mercedes a Ferrari. Pierre Gasly navíc ve čtvrtek zaznamenal sedmý nejrychlejší čas, když za rekordem Sebastiana Vettela zaostal o 1,181 sekundy.

Jaká je nálada v týmu? "Všichni jsou nadšení a pozitivní. Zpráva z počátku roku zněla, že se budeme chtít zlepšovat během sezóny. Toro Rosso mělo opravdu silný vstup do loňského roku a došlo k mnoha změnám, abychom zajistili, že se během něj budeme rozvíjet," uvádí Hartley.

"Podle prvotních závěrů mohlo být Melbourne náročné, ale v testech jsme vlastně předčili naše vlastní očekávání a rozhodně budeme bojovat o body. Cílem musí být body. Myslím, že Haas, Renault a McLaren vypadají také velmi silně. Podle mě se tam nacházíme někde uprostřed," odhaduje novozélandský pilot.

Brendon Hartley si pochvaluje úspěšný začátek partnerství s Hondou, budou chtít bojovat s McLarenem, Renaultem a Haasem o body | foto: Circuit de Catalunya

Pokud jde o jejich nového dodavatele motorů - Hondu, tak ta plní jeho "vysoká očekávání." Umlčela podle něj během testů svou spolehlivostí kritiky? "Myslím, že jo."

"Když jsem přišel před měsícem do továrny, všichni byli opravdu optimističtí a pozitivní, pokud jde o toto nové partnerství s Hondou. Viděl jsem, jak tvrdě všichni pracují, proto jsem měl vysoká očekávání, když jsme se přijížděli, a oni je splnili. Partnerství rychle odstartovalo," dodává spokojeně Hartley.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy