Raikkonen úspěšný díky taktice

Kimi Raikkonen získal v dnešní Grand Prix cenné body do celkového hodnocení týmů a samozřejmě také do hodnocení jezdců. Dnešní druhé místo je jeho čtvrtým letošním umístěním na stupních vítězů. Také si upevnil pozici v čele šampionátu. Druhý Coulthard…

na něj ztrácí 13 bodů. Třetí Michael Schumacher po dnešním vítězství na Raikkonena ztrácí o bod víc. Jeho druhá pozice v závodu nemusela být tak jistá, protože ještě v závěru musel odolávat tlaku Rubense Barichella.

“Jsem velmi spokojen s druhým místem a chci poděkovat týmu za zvolení správné taktiky“, řekl Raikkonen. “Musím říct, že mě na počátku závodu potěšilo zajetí obou Ferrari a Williamsů do boxů, což značilo odlišnou strategii, než jsme měli s Davidem. Při mé druhé zastávce jsem měl problémy se zařazením rychlostního stupně, což mě stálo mnoho času. V závěru mě |Rubens dostal pod velký tlak, ale druhé místo jsem nakonec uhájil. Stále vedu šampionát, což je skvělé“.

David Coulthard byl v podstatně složitější situaci, protože skončil celkově pátý. Nedařilo se mu již v kvalifikacích. O to víc se považují body získané oběma jezdci za velmi cenné.

“Měl jsem dobrý start, předjel jsem čtyři jezdce. Potom jsem se snažil nechybovat“, řekl David. “Vychutnával jsem si souboje mezi Rubensem a Ralfem, ale doplatil jsem na špatnou startovní pozioci“.

“Excelentní vystoupení našeho týmu“, říká Norbert Haug. Naše stratégie dvou zastávek byla perfektní a pomohla nám k dobrému výsledku. 12 bodů pro tým a 8 pro Kimiho je super. Naše pozice v Poháru konstruktérů je velmi povzbuzující“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy