První vůz pro rok 2018 už je na dráze: Ricciardo prohání Red Bull RB14 v Silverstone + VIDEO

Daniel Ricciardo s novým Red Bullem RB14 na dráze | foto: Red Bull Racing

Krátce poté, co dnes Red Bull zveřejnil snímky svého nového vozu, s ním také vyjel hned k prvnímu testu na trať.

Za volant nového monopostu usedl na deštěm zmáčené trati Daniel Ricciardo, jemuž bude i letos dělat týmového kolegu Max Verstappen - ten si ale na svou příležitost bude muset ještě pár dní počkat.

Red Bull RB14 - Renault už krouží | foto: Red Bull Content Pool

Tým legálně využívá možnosti si auto vyzkoušet ještě před společnými testy příští týden v Barceloně, k tomu slouží natáčecí dny, které umožňují pravidla. Při nich ale může ujet pouze 100 km, navíc jen na zvláštních (nezávodních) pneumatikách, které připravuje Pirelli.

Red Bull RB14 - Renault zezadu | foto: Red Bull Content Pool

"Stávalo se, že auto bylo ve stejný den dokončeno, poprvé nastartováno a odesláno do Španělska pro začátek testování. Slouží to svému účelu, ale pokud byste nemuseli, tak to neděláte - a letos jsme nemuseli. Raději auto dokončíte včas a vyrovnáváte se s potížemi teď, když je auto na dráze nedaleko od továrny, spíše než pro stejnou věc využít jeden z osmi ultra-cenných testovacích dní na okruhu v Katalánsku," uvádí Red Bull.

Auto krouží v dočasné kamufláži, byť na ní nechybí logo hlavních (Aston Martin, TAG Heuer) a dalších sponzorů. Oficiální zbarvení, s nímž vstoupí v Melbourne do světa velkých cen, představí Red Bull až příští týden ve Španělsku.

Video: Red Bull RB14 poprvé vyjíždí na trať


Fotogalerie:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy