FOTO: Red Bull představuje svůj první vůz po spojení s Aston Martinem: RB14

Nejnovější počin Adriana Neweyho a jeho konstrukčního týmu | foto: Red Bull

Red Bull dnes ukázal další počin konstruktéra Adriana Neweyho - monopost RB14, s nímž se bude letos snažit uspět v seriálu velkých cen.

Tým již loni ohlásil spojení s britskou automobilkou Aston Martin, což je na voze patrné. Je vyveden v modrobílých barvách, jde však pouze o přechodné zbarvení - to finální spatříme až příští týden v Barceloně. Nápis hlavního sponzora najdeme na bočních stranách před kokpitem i na zadním křídle.

Bočnice jsou velmi úzké, veškeré vstupní otvory poměrně malé. Před kokpitem je patrná 360° kamera (na obrázku níže červená šipka), přední zavěšení je inovativní - kromě zakřivení zaujme také uchycení k šasi (zelené šipky).

Za volantem jej budou reprezentovat stejně jako loni Daniel Ricciardo a Max Verstappen. O pohon se bude pořád starat Renault, na jehož výkonnost a spolehlivost si občas rakouská stáj nahlas stěžovala. Jeho motor si bude ovšem i letos přejmenovávat dle svého švýcarského sponzora na TAG Heuer.

Ricciardo si nový monopost hned vyzkouší na dráze v Silverstone, kde rakouská stáj dnes organizuje natáčecí den, aby si ověřil jeho základní funkčnost.

Red Bull je letos třetím týmem, který ukázal své auto pro sezónu 2018. Před ním tak učinili minulý týden Haas a Williams. Na jeho poměry jde o nezvyklý počin, v posledních letech totiž patříval obvykle mezi ty poslední.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy