Mnohé překvapil, chválí Alonso velmi působivý výkon mladého Norrise

Lando Norris | foto: McLaren

Podle Fernanda Alonsa "velmi působivý" výkon rezervního pilota McLarenu Landa Norrise během vytrvalostního závodu v Daytoně mnoho lidí překvapil.

Španěl nastupoval do 24hodinovky s Philem Hansonem a Norrisem, po technických problémech nakonec skončili na 38. místě. Jednu chvíli ale i vedli a Norris byl jedním z pilotů, kteří v závodě vynikali, když zajel nejrychlejší kolo týmu a v proměnlivých podmínkách rychle stahoval lídry.

"Možná to není až takové překvapení pro mě, jako pro lidi, kteří Landa neznají. Věci, které udělal, byly velmi působivé. Týmová práce, příprava, soustředění," uvádí Alonso.

"Když se podíváte, jak jsme v noci přešli na jeden stint na mokré pneumatiky, tak jsme byli pátí, s minutovou ztrátou na lídry. Pak jsme přezuli v mokrých podmínkách znovu na slicky - po celou tu dobu jezdil Lando - a dostali jsme se 27 sekund za lídry," přibližuje závodní pilot McLarenu.

"Takže i za mokrých podmínek, poprvé s prototypem, poprvé v Daytoně, poprvé na pneumatikách Continental, stáhl za 20 kol kolem 33 sekund. Je mu 18 let, takže to je docela působivé," oceňuje Alonso výkon Norrise na americké půdě.

Fernando Alonso se za volantem Ligieru střídal s Landem Norrisem a Philem Hansonem | foto: McLaren

Spokojený byl s celým týmem svého šéfa Zaka Browna: "Šlo o úžasnou týmovou práci. Poprvé s United Autosports. Balík možná nebyl tak konkurenceschopný, jako některé jiné balíky tam, v závodě jsme však byli velmi rychlí. Zřejmě bychom se snadno dostali na pódium - druhé naše auto bojovalo o pódium a skončilo čtvrté.

Je to úžasné, co United Autosports může jako tým dosáhnout. My jsme měli v závodě příliš mnoho potíží, ale mechanici zůstávali soustředění a po celý závod motivovaní. Šlo o dobrý příklad týmové práce a odhodlání," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy