Stroll se raduje ze své první sezóny. Kritiky jsem přesvědčil, hlásá Kanaďan

Lance Stroll v Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

Lance Stroll hodnotí letošní sezónu. Své kritiky včele s Villeneuvem prý svými výsledky musel přesvědčit.

Lance Stroll zažil těžký úvod sezóny. Třikrát v řadě nedokončil závod. Poprvé se mu podařilo přivést body až při jeho domácí Grand Prix v Kanadě, kde skončil sedmý. O dva týdny později pak dokonce obsadil třetí příčku v divoké Velké ceně Azerbajdžánu a třeba v Itálii si v deštivé kvalifikaci vybojoval start z první řady (piloti Red Bullu byli penalizováni kvůli výměně komponent). 

Během první poloviny roku se Stroll setkával s přívalem kritiky. Asi nejhlasitěji se na adresu syna kanadského miliardáře ozýval jeho krajan Jacques Villeneuve, jenž jeho výsledky v porovnání s Massou označil dokonce za "ubohé". Mladý pilot si ale myslí, že po vydařené druhé polovině sezóny své kritiky dokázal přesvědčit o svých schopnostech.

"Myslím si, že jsem je přesvědčil. Vlastně to vím. Pokud to ti lidé nevidí, je to už jejich problém. Netěší mě to, ale nedělal jsem to proto, abych někomu něco dokazoval. Dělal jsem to pro sebe. To mě celou tu dobu motivovalo. Nic to pro mě nemění. Jsem stejný člověk jako před osmi měsíci, kdy jsem si procházel těžkými časy," řekl Lance pro Motorsport.com.

Stroll nakonec sezónu skončil na 12. místě za svým týmovým kolegou Felipem Massou. Na zkušeného Brazilce nakonec ztratil tři body. "Byl to skvělý rok. Zajeli jsme pár skvělých výsledků a zlomili nějaké rekordy. Když se podívám, jak jsme nakonec skončili, tak kdybych se mohl před začátkem sezóny pod těch 40 bodů v mé první sezóně podepsat, rozhodně bych to udělal," dodal Kanaďan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy