Red Bull platí Verstappenovi zbytečně moc, tvrdí Niki Lauda

Niki Lauda na Monze | foto: Daimler AG

Niki Lauda odhalil některé zákulisní informace ohledně vyjednávání s Maxem Verstappenem.

Max Verstappen patří mezi horké zboží na trhu s piloty. Red Bull si je toho vědom a nizozemskou hvězdu si pojistil až do konce současného cyklu pravidel - rok 2020 (včetně). Údajně by si Verstappen měl během tohoto období přijít na zhruba 25 miliónů eur ročně. Takový Vettel má dle nepotvrzených informací kontrakt u Ferrari ve výši 40 miliónů za sezónu.

Brendon Hartley, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly a Max Verstappen v Abú Zabí | foto: Red Bull Content Pool

Tato suma se zdá zbytečně vysoká Nikimu Laudovi, navíc v situaci, kdy Mercedes o Verstappena zájem neprojevil. "Nikdy jsme Maxovi neudělali žádnou nabídku. S Helmutem Markem mám dobrý vztah, často spolu mluvíme a létáme. Dneska jsme mluvili o Verstappenovi a já mu řekl, že mohli ušetřit kopu peněz, jelikož jsme s ním nikdy nejednali."

Marko je ale s kontraktem spokojen: "Sdělili jsme mu naše budoucí plány s tím, že mu garantujeme, že budeme mít nejlepší lidi a dobré možnosti, co se týče motoru. Jeli jsme se podívat do továrny Hondy v Sakuře. Infrastruktura je tam neuvěřitelná. To ho přesvědčilo. Samozřejmě využil situace a řekl si o více peněz, i tak je ale daleko od Vettela i Hamiltona."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy