Mercedes letošní titul řadí na stejnou úroveň jako ten první z roku 2014

Lewis Hamilton v kvalifikaci v Mexiku | foto: Daimler AG

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff považuje zisk letošních mistrovských titulů za stejně působivý jako jejich první vítězství v roce 2014 po přechodu na nové pohonné jednotky.

Stříbrné šípy po zavedení 1,6litrových V6 motorů s pokročilým systémem pro rekuperaci energie (ERS) vyhrály všechny šampionáty, přičemž letos odrazily nápor Ferrari vedeného Sebastianem Vettelem.

"Je to ohromně uspokojující. Vítězství v letošním šampionátu je pro mě téměř na stejné úrovni jako vítězství šampionátu v roce 2014. Tehdy šlo o důležité vítězství, protože se nám to nikdy nepovedlo, ale ovládnout ročník 2017 po změně pravidel, to bylo potvrzením, dokladem, že jsme věděli, co děláme," vysvětluje Wolff.

Úspěch stojí na základech, které tým budoval od roku 2010, kdy převzal Brawn GP. Poté investoval spoustu peněz do svých oddělení pro vývoj šasi a motoru, stejně tak do náboru talentovaných lidí a tříbení své organizační struktury.

Mercedes vyhrál čtvrtý titul v řadě za sebou | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Je to dáno schopnosti skupiny lidí a zdroji, které jsme během času vybudovali. Zdroji nemyslím jen ty finanční, ale i technické schopnosti, části know-how a správného rozložení na dráze. Tato pravidla byla podle nás vydána s tím, že nás mají zastavit, a my jsme je vzali jako výzvu," pokračuje sportovní ředitel Mercedesu.

"Je to stále těžší a těžší nalézat extra zisky, všichni ostatní dělají větší pokroky, aby vás dostihli. Pokud tedy dojde ke změně pravidel ve čtvrtém roku, tak nám bude sedět, pokud věříme, že naše skupina lidí je ta nejlepší a nejkompetentnější - a to se také stalo," dodává Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy