Byla to moje chyba

Přiznává holandský jezdec Jos Verstappen, který při dnešní kvalifikaci nezvládl řízení a při výjezdu ze šikany Variante Alta havaroval. Jezdci se nic nestalo a ani nebyl k nehodě přivolán lékař Formule 1 profesor Sid Watkins.

Odpolední kvalifikace tak byla hned ve svém úvodu po Verstappenově havárii zastavena, neboť jezdec startoval ke svému jedinému letmému kolu jako druhý v pořadí. K nehodě došlo ve stejném místě, ve kterém měl problémy v ranním tréninku i Ralf Schumacher a tráva v daném místě ještě nesla stopy Němcovy havárie.

„Myslím si, že jsem tam jel až příliš tvrdě, najel jsem na obrubník a bylo to,“ prohlásil krátce po nehodě Jos Verstappen. Dle dvou mezičasů zajížděl právě své nejlepší kolo víkendu. Vzhledem k tomu, že by stejně startoval z posledních pozic startovního pole, nemyslí si samotný jezdec, že by mnoho ztratil.

S dnešním nastavením vozu byl však velmi spokojený a rád by s ním nastoupil i v zítřejším závodě. „Nyní musíme dát vůz do pořádku, protože byl v kvalifikaci velmi dobrý,“ dodal Holanďan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy