Změny, které Liberty chystá, se projeví až za pár let, míní Räikkönen

Kimi Räikkönen v Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Pilot Ferrari pro francouzský magazín Auto Hebdo reflektoval současné snahy nového vedení Formule 1.

Jeden z památných okamžiků letošního roku bude start Velké ceny Španělska, kde se finský pilot dostal do kontaktu s jedním z vozů Red Bullu a závod pro něj předčasně skončil. V tento moment režie zabrala i brečícího klučinu Thomase, který v dresu Ferrari fandil svému oblíbenci. Tento na první pohled dojemný příběh měl i svou dohru, kdy byl Thomas pozván do paddocku a mohl se setkat se svým idolem. 

Noví majitelé dokázali rychůe zareagovat, a Formule 1 si tak dokázala udělat skvělou reklamu. Za éry Bernieho Ecclestonea by se toto s největší pravděpodobností nestalo, což i samotný Brit potvrdil.

V současné době ale nové vedení přešlapuje kvůli změně pravidel, které začnou platit počínaje sezónou 2021. Objevují se dokonce zprávy z tábora Ferrari či Mercedesu ohledně případného odchodu z královny motorsportu.

Své k počínání Američanů řekl i Iceman: "Snaží se zlepšit současnou F1. Chtějí, aby byla jednodušší na sledování, čímž by oslovili více lidí. To se ale projeví až za pár let, kdy vzejdou v platnost nová pravidla. Až poté uvidíme, jaký mají na Formuli 1 opravdu vliv."

"Myslím si, že se hodně snaží. Každého si vyslechnou a pokládají správné otázky. To, zda to bude dobré, uvidíme až v  nových autech," dodal mistr světa z roku 2007.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy