Button bude po roční pauze opět závodit na plný úvazek

Jenson Button při tréninku v Monaku | foto: Honda Racing F1

Mistr světa z roku 2009 loni de facto ukončil svou kariéru ve Formuli 1, kde ho u McLarenu na hradil mladý Belgičan Vandoorne. Button si ale odjel místo Alonsa GP Monaka a vytrvalostní závod v kategorii cesťáků. A u nich zůstane i nadále.

V srpnu si sedmatřicetiletý Brit vyzkoušel závod japonské Super GT v závodě na 1000 kilometrů v japonské Suzuce. Následně byl nějakou dobu spojován se závody v americké asociaci IMSA, konkrétně pak s týmem Penske-Acura. Nakonec ale tento projekt nedopadl.

Jenson nakonec sáhl po nabídce Hondy a budeme ho vídat právě v sérii Super GT. "Budu jezdit za Hondu, mám s nimi kontrakt v Super GT pro rok 2018," řekl Brit během posezónních dnů Hondy v japonské Motegi. "V posledních letech jsme o tom snil. Miluji tuto kategorii. Odjel jsem jeden závod v Suzucea byl jsem nadšen."

"Už se nemohu dočkat nové sezóny. Musím ještě absolvovat celou řadu testů, abych se ve voze cítil jako doma. Doufejme, že se nám podaří pro příští rok udělat pořádný pokrok, abychom byli pro ostatní týmy velkou konkurencí," dodal Button.

Zatím není jasné, ve kterém zákaznickém týmu Hondy se Button, jenž vyhrál mistrovství světa F1 v barvách Brown GP, objeví. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy