U Sauberu místo nebude, poslední nadějí je Williams, předjímá Wehrlein

Pascal Wehrlein v Malajsii | foto: Sauber Motorsport AG

Loni se mluvilo o tom, že Pascal Wehrlein je jedním z hlavních adeptů na sedačku pro Nicu Rosbergovi u tovární stáje Stříbrných šípů, která si letos na své konto připsala čtvrtý konstruktérský i jezdecký titul v řadě.

Nyní je ale situace úplně opačná a Wehrlein bojuje o záchranu místa v královně motorsportu. U Sauberu to vypadá, že v příštím roce bude angažovat minimálně jednoho z juniorů Ferrari.

A pokud by se mělo rozhodovat mezi Wehrleinem a Ericssonem, je více než jasné, že právě německý závodník by musel švýcarskou stáj opustit. Majitel stáje, společnost Longbow Finance, je totiž napojena na švédské sponzory Marcuse Ericssona.

Z Wehrleinových slov vyplývá, že moc velké šance na udržení v Sauberu nemá. "Vypadá to, že mé výkony nemají na nic vliv. Brazílie ani Abú Zabí už nic nerozhodnou. Na bodech stejně nedojedeme, to ví každý," řekl bývalý šampión DTM.

Toto Wolffovi, pod nějž Pascal spadá, nezbude nic jiného než jednat s Williamsem. Po boku Lance Strolla chce ale jezdit celá řada pilotů. Ze hry vypadl akorát Massa, který oznámil konec kariéry v F1. Wehrlein se tak postaví do fronty ke Kvjatovi, di Restovi a Kubicovi. 

"Řekl bych, že Williams je mou jedinou možností pro rok 2018, už nějakou dobu je jasné, že u Sauberu nebude v příštím roce místo. Pokud přijdu o příští rok, bude již hodně náročné se znovu vrátit. Hlavně když nemáte žádného silného sponzora. Kdyby má rodina mohla zaplatit pět až deset miliónů (eur), tak by to byla jiná pohádka," zakončil Wehrlein.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy