Emotivní loučení se bude opakovat. Massa končí ve Formuli 1

Brazilské loučení Felipeho Massy | foto: Williams F1 Team

Felipe Massa nakonec nebude ve Williamsu pokračovat a po konci letošní sezóny opustí Formuli 1.

Felipe Massa se s královnou motorsportu loučil již loni, ale po nečekaném odchodu Rosberga a přestupu Bottase k Mercedesu nakonec svou kariéru o rok prodloužil. Letos dokonce několikrát naznačil, že by rád pokračoval i v roce 2018. To mu ale nevyjde.

Šestatřicetiletý Brazilec má na svém kontě 267 startů,  16 pole position a 11 vítězství. V roce 2008 byl dokonce v barvách Ferrari velmi blízko mistrovskému titulu, naděje mu ale v památném finále na Interlagos zmařil Lewis Hamilton na McLarenu.

"Jak všichni víte, ukončení kariéry ve Formuli 1 jsem ohlásil již loni, nakonec jsem ale souhlasil a pomohl Williamsu i letos. S týmem jsem si užil skvělé čtyři roky. Má kariéra ve Formuli 1 ale na konci této sezóny skončí. Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem svým podporovatelům, včetně mé manželky, otce, rodiny, manažera Nicolase, kolegů a sponzorů. Dále bych rád poděkoval všem fanouškům, kteří mi byli velkou oporou," řekl Massa.

K odchodu se vyjádřila i šéfka stáje Claire Williamsová: "Chtěla bych Felipemu poděkovat za vše, co pro tým udělal. Bylo obrovským potěšením s ním pracovat. Jsme mu velice zavázaní za to, že o rok prodloužil poté, co Valtteri přešel k Mercedesu, čímž ukázal, jak dobrý je náš vztah. Moc si toho ceníme, jelikož to pro něj bylo těžké rozhodnutí. Jménem Sira Williamse a celého týmu přejeme Felipemu do budoucna to nejlepší."

Nyní je již tedy jasné, že Lance Stroll bude mít v příštím roce nového kolegu. Ve hře jsou nyní čtyři jména: Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein a nově i Daniil Kvjat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy