Renault v roce 2018 představí "úplně nový vůz"

Jolyon Palmer v závodě v Malajsii | foto: Renault Sport F1

Renualt chystá pro příští sezónu nový koncept vozu. Technický šéf tovární stáje francouzského motoráře věří, že to bude velký posun vpřed.

Pro letošní sezónu francouzský motorář údajně změnil 95 % pohonné jednotky oproti loňské specifikaci. V posledním závodě v Mexiku museli kvůli problémům s motorem odstoupit čtyři piloti z šesti. Do cíle dojel jen vítěz Verstappen a Gasly, u něhož to nikdo nepředpokládal, jelikož v Mexiku před samotným závodem nakroužil jen 11 kol.

Podobnou cestou chce nyní tovární stáj Renaultu přistoupit i k šasi. Do nové sezóny by tak tým sídlící ve Viry a Enstone měl představit úplně předělaný vůz.

"V Enstone děláme velké posuny. Hlavně se zaměřujeme na šasi. Je to úplně nové auto -  a to i navzdory malému počtu technických regulací. Letos jsme se toho hodně naučili o změně aerodynamiky a vyvážení vozu, která nastala kvůli změně pravidel. Naše auto bude  velkým skokem kupředu. Již v Brazílii budeme řešit aerodynamiku, abychom se na sezónu 2018 lépe připravili," řekl technický šéf Renaultu.

Renaultu údajně v Mexiku neseděla vysoká nadmořská výška. Okruh bratří Rodríguezů se nachází ve výšce dvou tisíc metrů. Brazílie je další zastávkou v celkem vysoké výšce (cca 800 metrů nad mořem). Trable by tam ale Renault mít neměl.

"V Mexiku máte o 25 % nižší hustotu vzduchu. V Brazílii to bude jen 10 %, což je mnohem jednoduší na ukočírování. Navíc nečekáme žádné drama ohledně kontroly teploty. Není to tolik o přítlaku jako v Monaku nebo v Maďarsku, i tak ale budeme zkoušet řadu nastavení," dodal Nick Chester.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy