Gasly GP Spojených států vynechá, zkusí vyhrát titul v Super Formuli

Pierre Gasly nakonec místo USA zamíří do Japonska | foto: Red Bull Content Pool

Častokrát se stávalo, že piloti seděli takříkajíc na dvou židlích a bylo obtížné se rozhodnout, pro kterou se rozhodnou. V současné době už je podobná praxe spíše výjimkou, nicméně nováček F1 Pierre Gasly musel tuto záležitost řešit.

Bojovat o titul mistra v japonské Super Formuli nebo posilovat své naděje ve stáji F1? Možná kdyby Francouz Pierre Gasly dosáhl lepšího výsledku na okruhu v Suzuce, měl by rozhodování těžší. Šampion F2 jel v Japonsku už druhý závod, protože už v Malajsii nahradil letos se značně trápícího Daniila Kvjata. 

Odborný poradce Red Bullu dr. Helmut Marko dlouho konečné rozhodnutí odkládal, ale donekonečna to také nešlo, protože se v případě neúčasti Gaslyho musí spousta věcí vyřešit. Své k věci řekla také Honda, pro kterou je Super Formule prestižní záležitostí, protože bojuje o titul s domácím konkurentem Toyota. Honda nejdřív prohlásila, že účast Gaslyho v americké Grand Prix v Austinu je prioritní, nyní svůj postoj přehodnotila s podmínkou, že Toro Rosso najde dostatečnou náhradu.

Tost ve fázi rozhodování má jistotu, že do USA přiveze nový tým (ilustrační foto) | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Toro Rosso Franz Tost tak bude mít možnost se poohlédnout po nových tvářích, z nichž může vzejít i adept na závodní sedačku pro rok 2018, protože jak známo, Sainz jr. už bude v USA hájit barvy Renaultu. Nabízí se hned několik kombinací včetně návratu Kvjata, krátkodobému angažmá Palmera či příchodu nových talentů. Marko se zatím nevyjádřil, kdo Gaslyho v USA nahradí.

Jedenadvacetiletý rodák z Rouenu ztrácí v Super Formuli pouhého půl bodu na Japonce Hiroaki Išiuru a v barvách týmu Mugen se pokusí získat Hondě titul v této kategorii. Zároveň Francouz doufá, že po tomto závodě Super Formule bude i nadále pokračovat v týmu Toro Rosso v závěru letošní sezóny, tedy v závodech v Mexiku, Brazílii a Abů Zabí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy