Ferrari našlo řešení na potíže s kvalitou dílů, posiluje oddělení jejich kontroly

Ferrari avizuje posílení na postu kontroly kvality | foto: Pirelli

Poslední technické problémy a prohlášení prezidenta Ferrari Sergia Marchionneho se začínají měnit v činy. Italská stáj po potížích v posledních dvou Grand Prix hodlá maximálně zaměřit svou pozornost na kontrolu kvality.

Jestliže Sergio Marchionne prohlašoval už po Grand Prix Malajsie, že bude nutné provést změny, což Vettel později poněkud zmírnil, skutečně se ve stáji z Maranella "pohnuly" ledy, což potvrzuje i technický ředitel stáje Mattia Binotto, který sám v oddělením kontroly kvality krátkou dobu působil. 

Posilou týmu Ferrari se tak stává dvaačtyřicetiletá odbornice na kovy a chemické sloučeniny Maria Mendozaová. Od roku 2012 pracovala v automobilce FIAT a v jejím rámci měla funkci vedoucí skupiny Supplier Quality Powertrain EMEA pro FIAT Chrysler Group. Španělka bude mít své místo právě v oddělení kontroly kvality.

"Jedním z našich plánů bylo zlepšit právě tento úsek. Naše oddělení kvality tím doznalo změn k lepšímu, které měl rovněž na mysli náš prezident," uvedl po zveřejnění příchodu odbornice technický ředitel Binotto. 

Sebastian Vettel v Suzuce | foto: Scuderia Ferrari

Jak uvedl Marchionne na počátku tohoto týdne, příčinou problémů v Japonsku byl defekt zapalovací svíčky v hodnotě 1500 korun (59 Eur). Její cena ale není zdaleka rozhodující, protože v minulosti měly rozhodující vliv na důležité momenty v motorsportu součástky mnohem levnější. Podstatná je vždy ztráta, kterou daný komponent způsobí.

"Po technické stránce šlo o maličkost, která ale měla dopad na vůz v hodnotě milionů eur. Šlo o problém, který jsme nejspíš v průběhu sezóny ignorovali, protože se nikdy nejevil jako důležitý, ale nyní jsme čelili minimálně třem případům, kdy jsme mohli posoudit jeho ničivý dopad na výkon celého týmu," prohlásil Marchionne s tím, že Ferrari nadále šetří příčiny selhání svíčky, k němuž došlo pouhý týden po problémech s defektem potrubí v Malajsii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy