Abyste dojeli první, musíte nejdřív dojet. Ferrari je rychlé, chybí mu spolehlivost, říká Wolff

Valtteri Bottas za deštivého tréninku v Malajsii | foto: Daimler AG

Jak vnímá situaci u Ferrari šéf hlavního konkurenta italské stáje Toto Wolff?

Ještě v létě byl bodový stav mezi Hamiltonem a Vettelem velmi vyrovnaný, tři asijské GP pro Ferrari značně zkomplikovaly situaci a po dvou odstoupeních Sebastiana Vettela má nyní Brit pohodlný náskok 59 bodů a příští týden v Austinu může za určité konstalace hvězd slavit titul.

Ještě lépe je na tom Mercedes v Poháru konstruktérů, kde bude s největší pravděpodobností rozhodnuto již v Americe. Ferrari by totiž muselo v Texasu získat o 17 bodů více, aby se boj prodloužil. V současné době mají Stříbrné šípy náskok na druhé Ferrari ve výši 145 bodů.

Opět se tedy ukázalo, jak motoristický sport dokáže být neúprosný, což potvrzuje i šéf Mercedesu Toto Wolff: "V tomhle sportu neberete zajatce," odpověděl Wolff na otázku, zda není škoda, že se pravděpodobně rozhodlo o titulu touto cestou.

"Vždy jde o to mít to nejlepší auto a nejlepšího pilota. Pak také musíte předvádět solidní výkony. Známe ten pocit, sami jsme dříve měli problémy se spolehlivostí u každého z pilotů. Pokud se snažíte maximálně posouvat své hranice, tak jednou dosáhnete stropu. Od loňska Ferrari zaznamenalo obrovský posun, tohle je jen přechodná vývojová fáze," pokračoval Wolff.

"Jedno rčení říká, že proto, abyste dojeli první, musíte nejdřív vůbec dojet. Tohle je ale součástí vývoje každé stáje. Snažíte se pořád zvyšovat výkonnost a s tím i spolehlivost. Rychlost mají, teď je třeba najít tu spolehlivost.. Já jsem rád, že se nám to podařilo, naši designéři a lidé kontrolující kvalitu předvedli skvělou práci. I tak ale zbývají čtyři závody a po zádech se můžeme poplácat až v situaci, kdy bude vyhráno," zakončil Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy