F1 potvrzuje změnu data a novou smlouvu s pořadateli GP Číny

GP Číny uvidíme ještě minimálně další 3 roky | foto: McLaren

Shanghai International Circuit bude i nadále hostit Grand Prix Číny a to minimálně do roku 2020 poté, co byl oznámen nový kontrakt na tři roky.

Nový kontrakt mezi Formula One Management a Shanghai Juss Sports Development vejde v platnost od příštího roku. Bylo také oznámeno nové datum konání závodu pro příští rok. Původně se mělo jet 8. dubna. Nakonec si ale Čína prohodí své místo s Grand Prix Bahrajnu, která se měla původně jet 15. dubna. Čína se tak stane druhým závodem roku. 

"Tato skvělá země už ukázala ohromný zájem o náš sport a my pevně věříme, že je zde stále velký nevyužitý potenciál," začal CEO Formule 1, Chase Carey. "Proto je tento obnovený kontrakt tak důležitou součástí naší rozvojové strategie, zvláště v této části světa. My a naši partneři chceme Grand Prix Číny udělat ještě spektakulárnější, když čínské fanoušky přivedeme ještě blíže ke sportu."

GP Číny je s námi již nějakou dobu a budeme jí moc sledovat i nadále | foto: Sahara Force India

Předseda Shanghai Juss Sports Development, Jiang Lan, řekl, že závod je "nejočekávanějším každoročním podnikem ve městě Shanghai. Od debutu v Shanghai v roce 2004 se stala Grand Prix Číny velkou show motorsportu pro Čínu, ale také sportovní událostí pro celou Asii a Pacifik a globální fanoušky motorsportu."

Tato novinka znamená, že oba závody, které byly ve dříve zveřejněném návrhu kalendáře pro rok 2018 uvedeny s hvězdičkou s tím, že se musí vyjednat nové kontrakty, tyto smlouvy již mají. Prodloužení kontraktu se Singapurem bylo oznámeno před dvěma týdny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy