McLaren bude v příští roce hrozbou, varuje Pérez

Sergio Pérez v tréninku v Malajsii | foto: Sahara Force India

McLaren v příštím roce přejde na motory od Renaultu a s tím by mělo teoreticky přijít i zlepšení. Zda to bude stačit na nejlepší stáje, je otázkou. Týmy ze středu pole se ale mají čeho obávat

Force India si i druhým rokem s největší pravděpodobností dojede pro čtvrté místo v Poháru konstruktérů. V současné době se růžové vozy těší náskoku 65 bodů na pátý Williams (124:59). Na Red Bull má indický celek ztrátu přes 100 bodů a s šesti závody do konce sezóny asi již nebude reálné červeného býka dohnat.

Otázkou je ale příští rok. Dá se očekávat, že Renault se opět přiblíží Ferrari a Mercedesu. Stříbrné šípy dodávají pohonné jednotky právě Force Indii. Renault ale pro příští rok ulovil McLaren. A právě Woking dělá Pérezovi vrásky na čele.

Sergio Pérez při tréninku v Singapuru | foto: Sahara Force India

"Renault bude určitě hrozba, více se ale obávám McLarenu," řekl Mexičan novinářům v Malajsii. "McLaren bude hodně silný, pokud jejich řeči o vývoji šasi jsou pravda. Máte tu Renault, McLaren a Williams. Takže to nebude snadné. Lidé nás vždycky hodně podceňovali. Máme ale potenciál," pokračoval Pérez.

Pérez bude v příštím roce pokračovat ve Force Indii. V roce 2019 se ale trh s piloty více otevře a budou končit smlouvy i pilotům ve třech nejlepších stájích. Pérez je zkušený a navíc za ním stojí silná finanční podpora Carlose Slima, což ho nestaví do vůbec špatné pozice.

"Bude důležité, abych v příštím roce jezdil dobře. Fakt, že máme dobré auto, mi může pomoci vytvořit si dobrou pozici pro rok následující. Chci nyní jezdit na maximum, abychom i nadále vozili body. Jsme na tom sice dobře, ale pořád nejsme s naším výkonem maximálně spokojeni. Na první tři týmy stále hodně ztrácíme a chceme jejich náskok do konce roku trochu stáhnout. Každé letošní vylepšení se promítne i do budoucna," zakončil Checo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy