Ferrari překvapilo, říká Ricciardo. Dle Vettela se Mercedes zítra ukáže v lepší formě

Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo po kvalifikaci v Singapuru | foto: Red Bull Content Pool

Jak hodnotí situaci po prvních dvou trénincích piloti Red Bullu a Sebastian Vettel?

První dva tréninky ukázaly, že na tom je dobře hlavně Ferrari a Red Bully. Mercedes značně ztrácel a sportovní ředitel Stříbrných šípů nebyl po pátku zrovna optimistický. Ricciardo byl z výkonů Ferrari překvapen. Vettel je spokojený a věří, že se Mercedes zítra ukáže v lepším světle.

"Ferrari je na tom lépe, než jsme si mysleli. Představa byla taková, že Mercedes bude na špici a my kousek za Ferrari. Dnes to ale vypadalo, že se Mercedes docela trápí. Pro nás je mokro vyhovující. Na směsi do přechodných podmínek jsme měli dobrou rychlost, rozhodně jsme na to byli lépe než zbytek. Nevíme, proč to tak je, ale je to pro nás dobré. Odpoledne už jsme na Ferrari dost ztráceli, Mercedes se ale pořád trápil," okomentoval situaci po prvních dvou trénincích Ricciardo.

Verstappen to vidí podobně:  "Auto nebylo špatné. Musíme ale ještě najít nějaká místa, kde se budeme moci zlepšit. Nejsme dostatečně rychlí v porovnání s Ferrari. Jsem si jistý."

Nejrychlejší muž druhého tréninku Sebastian Vettel zůstává klidný. Mercedes se prý zítra dostane zpět do formy. "Bylo by hezké, kdybychom takto jezdili celý víkend, ale nevím, jak je na tom po dnešku zbytek. Vypadá to, že Mercedesy měly problémy jak dopoledne, tak odpoledne. Jsem si ale jistý, že se to zítra spraví. Je teprve pátek, takže si s autem můžete ještě hrát.

U nás to zatím vypadá dobře. Něco jsme i zkoušeli, ale druhý trénink jsme nemohli dojet kvůli červeným vlajkám. Nemohli jsme najet dostatečný objem. Asi bychom si s autem ještě více hráli, abychom měli data. I tak to ale bylo slušné odpoledne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy