Silniční a F1 motory nemají žádnou spojitost, zaměřme se na velkolepost, vybízí Horner

Daniel Ricciardo v závodě v Singapuru | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu se opět pustil do kritiky současných motorů a žádá o zvážení cesty, kterou se F1 v rámci nového cyklu pravidel vydá.

Rakouský Red Bull čeká řada těžkých rozhodnutí. Příští rok stáji nápojového gigantu končí kontrakt s Renaultem a francouzský motorář se k prodloužení kontraktu moc nemá. Navíc teď bude dodávat i McLarenu.

Nová automobilka se v F1 do roku 2021 neobjeví a současný scénář vypadá tak, že Red Bull po vzoru Toro Rosso sáhne po Hondě. Ferrari ani Mercedes nebudou ochotni s takto velkým týmem spolupracovat.

U Red Bullu to tedy vypadá na menší krizi způsobenou nekonkurenceschopnou pohonnou jednotkou. Šéf Red Bullu tak žádá, aby se zvážilo, jakou cestou se má F1 v budoucnu vydat. Technologicky již není relevantní a měla by se zaměřit na velkolepost a zážitek pro fanoušky.

"Je tu nulová spojitost se silničními vozy," řekl Horner pro SkySports. "Naše motory neodpovídají tomu, co se děje na poli běžných aut. To samé platí pro aerodynamiku. Formule 1 je zábavou a sportem. Fanoušci chtějí vidět nejlepší piloty v nejlepších vozech. Mělo by to být o pilotech. Pak by měl samozřejmě hrát roli i faktor týmu," řekl šéf Red Bullu.

"Tohle jsem říkal již dříve, když byla F1 na rozcestí. Automobilky láká spíše Formule E, jelikož její technologie odpovídá dnešku a dává to naprostý smysl. Formule 1 je o emocích a o závodění ve stylu kolo na kolo. Stroje a lidé na absolutní hraně. Musí to vypadat velkolepě a jako výzva pro piloty. A samozřejmě to musí i znít. To jsou ty základní tři prvky, které potřebujeme do F1 vrátit," zakončil Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy