Palmer by rád jezdil za Williams, musí se ale zařadit do dlouhé fronty zájemců

Jolyon Palmer v Bahrajnu | foto: Renault Sport F1

Joylon Palmer si již v příštím roce za Renault nezajezdí. Nahradí ho totiž Carlos Sainz. Šestadvacetiletý Brit bude hledat angažmá jinde. V úvahu připadá Williams, tam je ale přetlak.

Věci se v Singapuru daly do pohybu a pomalu ale jistě se nám rýsuje startovní listina pro příští sezónu. Palmer u Renaultu končí, což se sám Brit dozvěděl až z médií, a nahradí ho Sainz. Peréz pokračuje u Force India a jediné zajímavější místo teoreticky zbývá u Williamsu, a to jen v případě, že Massovi neprodlouží kontrakt.

Po boku Lance Strolla by si rádi zajezdili třeba současní piloti Sauberu, jelikož Ferrari se snaží do švýcarského týmu dostat své juniory - Leclerca a Giovinazziho. O sedačku u tradiční britské stáje má zájem i Robert Kubica, jehož angažmá u tovární stáje francouzského motoráře je aktuálně passé. Navíc je tu i Paul di Resta, který si místo nemocného Massy zajezdil v Maďarsku.

Felipe Massa při tréninku v Singapuru | foto: Williams F1 Team

Do řady se nyní postavil i Joylon Palmer, který v divoké Velké ceně Singapuru dojel na velmi solidním šestém místě. "Doufám, že na tom budu moci stavět. Samozřejmě, že chci ve Formuli 1 zůstat. Jsou tu i jiné možnosti. Co se stane, to se stane," řekl Brit poté, co letos poprvé přivezl týmu body.

Joylonův otec a bývalý pilot F1 Jonathan, jenž v současné době vlastní celou řadu britských okruhů, již sonduje po padoku. "Zajet pár slušných závodů a Williams si ho může všimnout," řekl bývalý pilot, který za stáj Franka Williamse debutoval v roce 1983. "Williams bude chtít sáhnout po nejlepší možnosti. On má nyní prostor, aby se v následujících závodech ukázal," dodal Palmer starší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy