Proč Mercedes vybízel Hamiltona, aby zpomalil a ostatním moc neujížděl?

Lewis Hamilton ve Velké ceně Singapuru před Danielem Ricciardem | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton ke konci Velké ceny Singapuru na popud týmu hodně zpomalil. Proč Mercedes nechtěl, aby ostatním rychle ujížděl?

Ve 44. kole závodu Hamilton najednou zpomalil a z rádia bylo slyšet vybídky, aby zvolnil. Bylo 3 kola poté, co safety-car zajel zpět do boxů a druhému Danielovi Ricciardovi s Red Bullem sázel přes 2 vteřiny na kolo. Po čase 1:47:133 min se propadl na 1:49,543 min, aniž by měl nějaký technický problém či udělal nějakou chybu. Proč?

"Jo, to bylo po safety-caru. Měl jsem v té chvíli hodně velkou rychlost a o velký kus jsem v každém kole ujížděl. Tým nechtěl, abych pokračoval v budování náskoku," přiznal Hamilton po Velké ceně Singapuru, do níž startoval z pátého místa.

"Nechtěli, abychom poodjeli a aby se pro Daniela [Ricciarda] otevřelo potenciální safety-car okno. Kdyby se otevřelo a vyjel safety-car, tak by mohl zastavit a teoreticky nás přeskočit nebo na příští sadě pneumatik dosahovat vyšší výkonnosti," vysvětluje šťastný vítěz závodu, jenž svůj náskok v šampionátu na druhého Vettela navýšil na 28 bodů.

Lewis Hamilton oslavuje další vítězství své kariéry | foto: Daimler AG

"Šlo tedy opravdu o to, abych moc nezrychloval. Tak jsem ubral a najednou to zas bylo příliš pomalé, proto jsem musel přidat, jelikož ve stejnou chvíli přidal i on, takže to bylo tím důvodem," dodává Hamilton.

Po kvalifikaci, kterou ovládl Vettel, pro něj měla být Velká cena Singapuru jen o co největším omezení škod. Jenže obě Ferrari skončila společně s Maxem Verstappenem už v první zatáčce, proto se pro něj jednalo o jednoduchý závod, v němž ostatní svým tempem po celou dobu jasně převyšoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy