Vandoorne se penalizaci v Singapuru vyhne, Honda jeho MGU-K opravila

Stoffel Vandoorne s McLarenem MCL32 poháněným Hondou | foto: McLaren

Honda potvrzuje, že v McLarenu Stoffela Vandoornea po odstoupení z předchozí Velké ceny Itálie nebude muset měnit celý motorgenerátor pro rekuperaci kinetické energie (MGU-K), ale pouze hřídel v něm. Na startovním roštu se tak vyhnou penalizaci.

Vandoorne tento problém postihl již v kvalifikaci na Monze, po výměně pohonné jednotky proto putoval neplánovaně dozadu na startovním roštu. Jenže s novými díly nedokončil ani následující závod - objevila se stejná závada s hnací hřídeli MGU-K.

Před závodem v Singapuru byl proto McLaren v nejistotě, zda opět nebudou muset měnit pohonnou jednotku a její komponenty, a tak být odsunuti dozadu. Tento víkend by je to mrzelo dvojnásob, protože okruh Marina Bay představuje ve zbytku sezóny kvůli svým vlastnostem (absence dlouhých rovinek, spousta pomalejších zatáček, nízká citlivost na výkon motoru) nejlepší šanci na zisk bodů.

Honda dnes ale potvrdila, že MGU-K i ostatní komponenty jsou v pořádku a bude stačit opět pouze vyměnit jen hřídel. Vandoorne, jenž letos využil už 7 spalovacích motorů a MGU-K, se díky tomu proto vyhne nedělní penalizaci a bude moci pomýšlet na zisk bodů.

Jeho týmový kolega Fernando Alonso minule v Itálii záměrně měnil díly a takticky si vybral penalizaci už tam, aby maximalizoval šance McLarenu na slušný bodový zisk.

Honda dle svých slov pokračuje v agresivním vývoji až do konce sezóny. Další vylepšení pohonné jednotky chce představit brzy (dle našich informací to ale dříve než před domácím závodem v Suzuce nebude), na záchranu vztahu s McLarenem to stačit nebude. Zítra má dojít na oficiální oznámení o jejich rozhodu, tým z Wokingu přejde na motory Renault.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy