Sledovaní závodů opět zdarma? Vedení F1 mění přístup, zatím ale jen ve Francii

Ve Francii budou moci příští rok sledovat zdarma i Velkou cenu Monaka | foto: Williams F1 Team

Formule 1 se poprvé od roku 2013 vrací z placených kanálů na kanály volně dostupné. Zatím se to týká ale jen Francie, která se v příští sezóně vrací do kalendáře velkých cen.

Také tam měl v posledních pěti letech exkluzivní práva na vysílání závodů Formule 1 komerční kanál Canal+. Na stanici TF1, kterou si tam mohou lidé naladit zdarma, se od příštího roku vrací díky novému směrování a nové smlouvě se společností Liberty Media, která převzala vedení F1 po Berniem Ecclestoneovi.

Nabídka však bude omezená - odvysílá pouze čtyři závody včetně Monaka a Francie, ze zbylých nabídne pouze sestřih těch nejzajímavějších momentů. Letos ve Francii byl poprvé odvysílán závod zdarma - Velká cena Monaka - na kanálu C8, jenž je sice patří pod Canal+, ale není placený.

"Budeme mnohem pečlivěji analyzovat vyhodnocování kompromisů mezi dostupností a penězi. Obecně jste podle mě v čase přitahováni placenou platformou, my ale chceme zajistit i dosah," uvádí Chase Carey, nový šéf Formule 1.

Současní šéfové F1 (zleva): Sean Bratches , Chase Carey a Ross Brawn | foto: Liberty Media

"Samozřejmě, že digitální forma nám pomůže zajistit něco z toho dosahu do té míry, že se můžeme dohodnout na nějakém vysílání zdarma. To samozřejmě oceňujeme. Naším cílem je však opravdu zapojit plné spektrum video platforem, abychom nalezli to správné vyvážení mezi dosahem a penězi," dodává Carey.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy