Nebyla to chyba Hondy, může si za to sám McLaren, tvrdí Ecclestone

Bernie Ecclestone, GP Rakouska (Red Bull Ring) | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Jak hodnotí kroky McLarenu, potažmo Hondy bývalý šéf Formule 1 Bernie Ecclestone?

Tisk již považuje dohodu mezi McLarenem a Renaultem za uzavřenou. Ani jedna ze stran zatím nevydala prohlášení, takže se uvidí, zda vše bude potvrzeno nyní o víkendu v Singapuru, případně již zítra během tradiční čtvrteční tiskové konference.

Své k tomuto kroku, jehož středobodem se stal mladý Carlos Sainz, řekl i bývalý šéf Formule 1 Bernie Ecclestone. Ten považuje dohodu mezi japonským dodavatelem a stájí z Wokingu za hotovou věc, ale nevěří, že to týmu, v němž jezdí hvězda Fernando Alonso, nějak pomůže.

"Dohoda se Renaultem je hotová. Alonso zůstává a to je skvělá zpráva," řekl šestaosmdesátiletý Brit. "Nemyslím si ale, že McLaren bude s Renaultem více spokojený, než byl s Hondou," pokračoval Ecclestone.

"Nebyla to chyba Hondy, že určité věci prostě nevyšly. Za to může McLaren. Každý den se hádali namísto toho, aby pracovali společně. Bylo to od nich hloupé," zakončil bývalý šéf F1.

Honda by měla v příštím roce dodávat své agregáty italskému Toro Rosso, které v současné době musí za motory platit Renaultu. Následně by pak do tovární stáje francouzského motoráře měl přestoupit Carlos Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy