Zakouřilo se z dalšího motoru Renault, proč to ale tentokrát nebyl problém?

Carlos Sainz v pátek zaznamenal poruchu motoru | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz včera předvedl na Monze kouřovou show, když se mu zakouřilo z jeho vozu. Jenže šlo o motor, který byl na hraně životnosti a byl zamýšlen pouze pro tréninkové účely. Toro Rosso však čeká složitý víkend.

Štěstí v neštěstí - tak by se dal charakterizovat pátek v podání Carlose Sainze. Španělovi se sice zakouřilo z motoru, ale šlo pouze o starou verzi, která byla na hraně životnosti: "V pátek jezdíme s těmi nejhoršími motory. Snad to na nás nebude mít pro zbytek víkendu žádný vliv," řekl Carlos Sainz. 

Příčinu selhání Toro Rosso ještě neví, avšak dle Sainze s poruchou nepočítali. Jezdec má před kvalifikací docela obavy: "Zvládneme to [chybějící kilometry], ale sobota pro nás bude těžká. Soustřeďujeme se více na závod," přiznává Španěl, který STR12 nastavil tak, aby se s ním dobře jezdil s plnou nádrží.

Selhání motoru jej ale připravilo o závodní simulaci. Pilot navíc dostal penalizaci za použití nadlimitního počtu komponent. Soudě pouze podle časů, pak zažil ještě horší pátek jeho týmový kolega, Daniil Kvjat. Rusa trápily zvláštní problémy.

Daniil Kvjat při tréninku v Itálii | foto: Red Bull Content Pool

"Vyzkoušel jsem různá nastavení a rozhodl jsem se špatně - ale je třeba otestovat vše," říká jezdec Toro Rosso. Kde vidí největší problém svého auta? "Ve zrychlení. Motor během něj nefungoval správně. Ale zase moc velké obavy nemám. Můžeme se vrátit k nastavení z prvního tréninku." A s tím byl Daniil spokojený - zajel 14. čas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy