Williams prý projevil zájem o Alonsa. Bude Španěl jezdit po boku Lance Strolla?

Fernando Alonso po závodě v Maďarsku přeje všem hezkou dovolenou | foto: Fernando Alonso

Každý závodní víkend je bohatý na různé klepy a spekulace. Ve Spa se momentálně mluví o spojení Fernanda Alonsa s Williamsem.

Německý magazín Auto Motor und Sport přichází s další spekulací, která by mohla zamíchat kartami v příští sezóně. Dle vydané zprávy by totiž Fernando Alonso mohl v příštím roce skončit ve Williamsu po boku Lance Strolla. Jak Alonsovi, tak Massovi letos končí smlouva a přestože to nevypadá, že by Massa chtěl svět F1 znovu opustit (loni odešel do závodního důchodu), mohl by ho nahradit Alonso.

Za tento krok údajně lobuje i otec Lance Strolla, navíc Williams je kvůli partnerskému kontraktu s Martini nucen mít alespoň jednoho pilota staršího 25 let, což by šestatřicetiletý Alonso  bez problémů splňoval. A dá se předpokládat, že s Martini a Strollem starším v zádech by nebyl úplně velký problém Alonsa zaplatit. V Současné době Španěl vydělává okolo 30 miliónů eur ročně.

Martini | foto: Williams F1 Team

Je ale otázkou, zda by tento přestup nebyl jen krok z bláta do louže. Williams má sice motory od Daimleru, ale nevypadá to, že by v následujících letech stáj, jenž letos slaví 40. výročí v královně motorsportu, bojovala o titul. Na druhou stranu by to měl Alonso měl blíže k tovární stáji Mercedesu, kde jsou zatím s Bottasem a Hamiltonem nadmíru spokojeni a nevypadá to, že by soupisku pro příští rok měnili. Mezi jezdci to nijak neskřípá a oba jezdí velmi slušně, což by se nedalo zaručit o dvojici Alonso - Hamilton. Vzpomeňme na rok 2007.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy