Kimi zůstává! Räikkönen bude za Ferrari závodit i v příští sezóně

Kimi Räikkönen v Rakousku | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen nekončí a i v následujícím roce bude jezdit za italské Ferrari. Zbývá tedy jen odpověď na otázku, co bude se Sebastianem Vettelem.

Již před pár týdny se objevily nepotvrzené zprávy ohledně nabídky Ferrari směrem k Sebastianu Vettelovi. Mluvilo se o tříletém kontraktu a 120 milionech eur. Navíc si čtyřnásobný světový šampión přál, aby i v následujícím roce byl jeho parťákem Räikkönen, který 17. října oslaví osmatřicáté narozeniny.

A to se nyní naplňuje. "Scuderia Ferrari prodlužuje svou technickou a závodní smlouvu s Kimi Räikkönenem. Finský jezdec proto bude v šampionátu Formule 1 2018 závodit za stáj z Maranella," oznamuje tým.

Původně měla být jezdecká sestava představena až při příležitosti Italské GP, ale Ferrari chtělo ukončit vlny spekulací ohledně Räikkönenovy budoucnosti.

Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen po závodě v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

Pro Kimiho to tak bude již osmá sezóna v červených barvách. Původně u Ferrari strávil tři sezóny - počínaje rokem 2007, kdy získal i svůj jediný titul mistra světa. K Italům se pak vrátil v roce 2014, ale od té doby nedokázal ve voze Scuderie vyhrát jedinou velkou cenu. Naposledy stál na nejvyšším stupni v prvním závodě ročníku 2013 v Austrálii - ještě s týmem Lotus (nyní Renault).

Je tedy pravděpodobné, že u Ferrari žádné změny nenastanou a Vettel bude za stáj z Maranella jezdit i nadále. Otázkou tedy spíše je, na jak dlouho se Němec upíše. Objevovaly se totiž spekulace ohledně případného přestupu k Daimleru a sám šéf Red Bullu, ve kterém Seb získal všechny tituly, řekl, že Toto Wolff by byl nejraději, kdyby se Vettel upsal jen na rok a následně by jezdil za domácí stáj.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 68 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy