Toro Rosso kvůli slabšímu motoru Renault čeká ve Spa a v Monze problémy

Daniil Kvjat s vozem Toro Rosso STR12 v Silverstone | foto: Red Bull Content Pool

Toro Rosso očekává v nadcházejících dvou podnicích kvůli dlouhým rovinkám a svému motoru Renault horší konkurenceschopnost. Lépe na tom podle svého šéfa Franze Tosta bude zase až od Singapuru, kde na výkonu tolik nezáleží.

Loni Toro Rosso používalo rok staré pohonné jednotky Ferrari a v průběhu sezóny se čím dál více propadalo. Letos má aktuální specifikace Renaultu, stejně jako její mateřská stáj Red Bull. A byť když francouzský dodavatel oznámil určitá hardwarová i softwarová vylepšení pro příští dvě velké ceny, tak ve Faenze očividně příliš velké pokroky nečekají, zatímco Red Bullu to má jet "celkem dobře."

"Ve středně-rychlých a středně-pomalých zatáčkách naše auto funguje docela dobře, když není motor prioritou  jako je tomu v Kanadě, v Rakousku, v Baku či v Silverstone," říká Tost. "Očekávám, že jakmile dorazíme do Singapuru, Ameriky a snad i do Japonska, tak budeme celkem konkurenceschopní."

"Ve Spa a v Monze čekám problémy, protože na nich jsou tak dlouhé rovinky, kde zkrátka ten výkon motoru potřebujete. A my víme, že ho máme trochu méně," uvádí na adresu Renaultu. S letošním pokrokem svého týmu je letos jinak spokojený, i když se v oblasti rozpočtu nemůže měřit se špičkovými týmy.

Toro Rosso je ve vývoji omezeno penězi, nemůže si proto dovolit nasazovat tolik novinek jako některé špičkové stáje před ním | foto: Red Bull Content Pool

"Auto jsme vylepšili, dosáhli jsme určitých pokroků, jenže v této oblasti jsme také omezení rozpočtem. Nemůžeme nasazovat spoustu vylepšení v každém závodě jako top týmy, protože ty mají k dispozici třikrát nebo čtyřikrát více peněz než my," vysvětluje Tost.

"Opravdu si musíme spočítat všechno, co děláme, jak to děláme. A musím říct, že zatím odvádíme poměrně dobrou práci," pochvaluje si šéf Toro Rosso svůj tým, kterému v šampionátu patří s 39 body šestá příčka. Na pátý Williams před sebou ale ztrácí jen 2 body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy