Zkušenosti se začínají vyplácet, po přestávce budu ještě lepší, říká Vandoorne

Stoffel Vandoorne s McLarenem při testech v Maďarsku | foto: McLaren

Stoffel Vandoorne se díky přibývajícím zkušenostem v průběhu sezóny zlepšuje. Uvědomuje si, že jej od týmového kolegy Fernanda Alonsa dělí stále velký odstup, ale po letní přestávce očekává dalších pokroky.

Zatímco na počátku sezóny belgický pilot za Alonsem hodně zaostával, v průběhu sezóny se po několika personálních změnách, způsobu nastavování vozu a s nabytými zkušenostmi zlepšoval.

"Se zkušenostmi, které teď mám, jsem mnohem více schopný se ubírat směrem, který si přeji. Myslím, že v posledních několika závodech jsem byl z pohledu výkonnosti ve velmi dobré formě. Fernandovi jsem se v rychlosti vyrovnal, což je pozitivní," hodnotí Vandoorne.

V brzké době očekává další pokroky: "Každý víkend stále dělám velké korky vpřed a se svým týmem se hodně snažím, aby mi věci vycházely. Řekněme, že se snažím dostat auto tam, kde by více o trochu více vyhovovalo mému stylu."

Také z hlediska zvládání tréninků, celých závodních víkendů od kvalifikací po závody, to vše se ubírá správným směrem. V první části sezóny jsem dosáhl slušného pokroku. Rozdíl je podle mě stále velký. Ale přijde ještě hodně věcí, takže to před dalšími závody vypadá slibně," dodává 25letý pilot McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy