Technický ředitel Ferrari si nemyslí, že by se karta obracela ve prospěch Mercedesu

Sebastian Vettel při testech klíčových komponent pro 2. polovinu sezóny v Maďarsku | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari Mattia Binotto hovoří o posledním vývoji konkurenceschopnosti mezi jeho týmem a Mercedesem, žádný očividný trend v něm ale podle něj k nalezení není. Poslední nařízení FIA jejich rychlosti podle něj neuškodila. Navíc věří, že se ve druhé polovině dokážou vyhnout penalizacím za nasazení nadlimitního množství komponent pohonných jednotek a udrží se v boji o titul.

Mercedes před Maďarskem stahoval Ferrari v práci s pneumatikami, zlepšil nastavení a v Silverstone jasně vyhrál. Nedošlo k tomu i kvůli tomu v důsledku toho, že Ferrari musel zesílit svou podlahu či upravit chod svého motoru kvůli nařízení o spalování oleje? Na to jsme se ptali už v Rakousku Sebastiana Vettela, ten nás s takovým dotazem poslal výše.

Odpovědi jsme se dočkali až v Maďarsku od technického ředitele Scuderie: "Podle mě se to spalování oleje, které zmiňujete, netýká Ferrari. A podlaha - abych byl upřímný, nemyslím si, že to má nějaký vliv na naši výkonnost."

Mattia Binotto si uvědomuje, že Ferrari musí udržet tempo vývoje | foto: Scuderia Ferrari

V posledních závodech ani podle něj nepozoroval nějaký zvrat vývoje sezóny ve prospěch Mercedesu: "Myslím, že každý závod je jiný. Na začátku sezóny byly závody, kdy jsme byli konkurenceschopní my, a v jiných zase Mercedes."

"Když se například podíváte na Bahrajn na počátku sezóny, tak byli velmi silní v kvalifikaci, my zase v závodě. Nemyslím si, že tam je nějaká jasná tendence či trend v konkurenceschopnosti těch dvou týmů," argumentuje technický ředitel Ferrari.

"Vývoj je rozhodně důležitý, musíte se mu věnovat závod po závodu. Zbývá ještě hodně závodů, jsme v polovině sezóny a já nevidím žádné důvody, proč by to měl být takový či onaký trend," pokračuje Binotto.

Přijde penalizace za využití pátého turba?
Problémem Sebastiana Vettela bojujícího o titul by mohla být penalizace na roštu kvůli nasazení pátého turba. Ferrari však doufá, že se tomu dokáže vyhnout: "Určitě nám to dělá starosti kvůli tomu, že jsme na turbu měli poruchu na začátku sezóny a že jsme je museli nahradit tak brzy. Nasadili jsme turbo číslo tři a čtyři," komentuje technický ředitel.

"S následujícími turby jsme ale nasadili i určité úpravy s ohledem na spolehlivost. Momentálně fungují dobře. Nasadili jsme vše, co má být letos k dispozici, ale k dispozici máme na každém turbu veškeré nezbytné vzdálenosti, takže je točíme a naším cílem samozřejmě je sezónu dojet se současným počtem turb," dodává Binotto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy