"Malé boty mě zabíjely." Di Resta o záskoku za Massu

Paul di Resta | foto: Daimler AG

Britský pilot Paul di Resta se dočkal nečekaného překvapení, když dostal možnost nastoupit s Williamsem do kvalifikace místo Felipemu Massovi, kterému v Maďarsku nebylo dobře.

V sobotní kvalifikaci bez jakékoliv přípravy skončil 19., což byl úspěch, protože s letošním vůz ještě nikdy neřídil. Před závodem očekával, že tou největší výzvou budou fyzické nároky současné generace vozů. V F1 naposledy závodil v roce 2013.

"Bylo to celkem těžké. Rozhodně to cítím v mých ramenou, ale tou největší výzvou jsou nohy. Boty jsou trochu moc malé. Mé nohy mě zabíjely," shrnuje Di Resta své pocity z jízdy. Závod kvůli technickým problémům nedokončil, Williams jej 10 kol před koncem stáhl.

Po víkendové epizodě doufá, že by si ho někdo mohl všimnout, aby si v roce 2018 mohl opět zazávodit: "Nikdy nevíte, já bych moc rád. Není to tajemstvím, že chci být ve voze Formule 1. Alespoň jsem přinejmenším ukázal, že jsem spolehlivým rezervním pilotem, který se potlouká padokem."

Palu di Resta (vpravo) v rozhovoru s Felipem Massou, kterého na Hungaroringu nahradil | foto: Williams F1 Team

"Zkoušel jsem k tomu přistoupit co nejprofesionálněji a získat hodně [zkušeností], spíše než zahodit něco, co nebylo k mání [pokud jde o potenciální výsledek]," pokračuje rezervní pilot Williamsu, který byl za svůj výkon hodnocen pozitivně.

"Za těch podmínek odvedl Paul absolutně úžasnou práci. Existuje spousta procedur, jako jsou starty závodů a zahřívání pneumatik, s nimiž nebyl dobře obeznámen, odvedl však práci hodnou respektu. Vyhnul se potížím, jezdil konzistentně a ke konci závodu poskytoval dobrou zpětnou vazbu. Jedinou opravdovou škodou je, že jsme mu nedali auto, s nímž by mohl dojet až do cíle," hodnotí technický ředitel Williamsu Paddy Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy