Hondu u Sauberu nahradí motory a převodovky Ferrari

Sauber bude pokračovat s Ferrari | foto: Pirelli

Sauber po čtvrteční rozlučce s Hondou dnes oznámil, že jeho vozy v příštím roce budou pohánět motory Ferrari aktuální specifikace.

Včera švýcarský tým oznámil předčasný konec spolupráce s Hondou, s níž se nedohodl na budoucím směrování. Jeho nový šéf Frederic Vasseur slíbil, že budoucího motorového partnera brzy odhalí.

Dnes Sauber potvrzuje, že "podepsal víceletou smlouvu se Scuderií Ferrari. Dlouhodobá spolupráce s Ferrari jakožto s dodavatelem motorů bude od roku 2018 pokračovat s poslední specifikací pohonné jednotky. Tato spolupráce, která začala v roce 1997, Sauberu a Ferrari umožňuje se těšit z produktivního partnerství už celkem 17 let."

Vasseur k tomu dodává: "Jsem velmi potěšen tím, že můžu potvrdit pokračování spolupráce s Ferrari na základě víceleté smlouvy. Sdílením zkušeností mezi Sauberem a Ferrari se nám podařilo vybudovat pevné základy, která nám umožní se rychle a efektivně posunout dopředu, což platí i o vývoji auta pro rok 2018."

Sauber bude mít od příští sezóny aktuální specifikace pohonných jednotek Ferrari, letos používá jen ty rok staré | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

"Jsem přesvědčen o tom, že společně můžeme dosáhnout výsledky, které odrážejí vášeň a odhodlání, které jsou a vždy byly v pozadí týmu Sauber," těší se Francouz, jenž u kormidla švýcarské stáje nahradil Monišu Kaltenbornovou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy