Fernando Alonso dostává další penalizaci, opět za ní může Honda

Fernando Alonso na startu v Silverstone klesne o pět míst | foto: McLaren

Fernando Alonso pojede ve Velké Británii s nejnovější a výkonnější specifikací pohonné jednotky Honda, ta nese jméno 'spec 3'. To ale znamená, že Španěl dostane opět penalizaci na startovní roštu.

Honda nasadila novou specifikaci motoru do vozů McLaren už v Rakousku, následně ale přišla na problém s MGU-H u Alonsova motoru. Proto měl Španěl po zbytek předchozího víkendu k dipozici pouze starší pohonnou jednotku. Ve Velké Británii se ale do jeho monopostu opět dostane třetí specifikace motoru.

Jde o ten motor, který použil v pátek v Rakousku. Avšak dojde k výměně problematického dílu. Alonso už ale vyčerpal všechny povolené komponenty pro tuto sezonu, proto s jakoukoliv další výměnou přichází penalizace - v neděli tedy klesne na startu o pět míst.

Alonso zaznamenal další letošní problém pohonné jednotky, kolikátý už? | foto: McLaren

Honda očekává, že s dalšími změnami na pohonných jednotkách budou přicházet další penalizace pro piloty McLarenu. Vždy by ale mělo být rozhodováno až po pátečních druhých trénincích. Všeobecně se má za to, že by se monoposty McLaren-Hondy měly potýkat s problémy v Silverstone, jenž patří k rychlejším okruhům F1. Možná se tak dočkáme, že v zájmu taktiky budou Fernando Alonso a Stoffel Vandoorne penalizováni ještě dalšími tresty proto, aby na dalším závodu na Hungaroringu prošli víkendem ideálně bez trestu. Maďarský okruh je totiž pomalý a pro McLaren se tak naskýtá dobrá šance na zisk bodů. 

MGU-H, které u Alonsa selhalo minulý víkend v Rakousku, je zrovna částí, na kterou se Honda hodně zaměřovala po sérii technických problémů z kraje sezony. Honda tento vadný díl odeslala zpět na svoji centrálu do Japonska a tvrdě pracuje na vyřešení problému, nicméně vzhledem k tomu, že se v Anglii jede pouze týden po Rakousku, tak zde McLareny s nějakými vylepšenými MGU-H počítat nemohou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy