Riziko a strach o život. Jak vážné jsou Grosjeanovy problémy s brzdami u Haasu?

Romain Grosjean se s brzdami u Haasu trápí už od počátku loňského roku | foto: Pirelli

Romain Grosjean nerad odpovídá na otázky týkající se brzd, s kterými se u Haasu dlouhodobě trápí. V Baku ale prozradil, že se kvůli nim na závodním okruhu dokonce obává o svou vlastní bezpečnost.

Haas již druhý rok řeší potíže s brzdami, Grosjeanovy stížnosti na ně jsou během závodních tréninků na každodenním pořádku. Tým si po Brembu vyzkoušel také řešení Carbon Industrie, situace se ale stále moc nelepší.

Francouzský pilot v Baku v pátek na otázku, jaké byly brzdy odpověděl, že toto téma nehodlá vůbec komentovat. Na doplňující dotaz, zda je to tak špatné, zopakoval: "Bez komentáře," a odešel.

Haas dokonce v oficiálních prohlášeních jeho výrok neobvykle vynechal, jak jste si mohli povšimnout v našem tradičním článku s vyjádřeními všech pilotů a zástupců týmů. U Grosjeana stálo pouze: "Nedošlo na žádné pozávodní komentáře."

Romain Grosjean má kvůli brzdám strach o vlastni bezpečnost: "Je to jednoduše nebezpečné!" | foto: Lotus F1 Team

Pro domácí Canal + byl pak Romain přeci jen o něco vstřícnější: "Po celý víkend jsme neměli nejmenší naději na úspěch. Teď si musíme položit otázky a najít odpovědi," svěřoval se zklamaně.

Závažnost problémů amerického týmu s brzdami dokládá slovy: "Je to nepřijatelné, když se stejný problém na jednom autě během pěti částí víkendu nevyřeší. V jednu chvíli jsem měl dokonce obavy o svou vlastní bezpečnost. Situace je jednoduše nebezpečná!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy