Monako je oproti některým částem Baku prostorné, tvrdí Hülkenberg

Nico Hülkenberg při tréninku v Monaku | foto: Renault Sport F1

Již tento týden nás čeká historicky druhá velká cena v Baku. Loni se tu jela VC Evropy, letos je ale zastávka pojmenována tradičně VC Ázerbájdžánu. Na piloty čeká šestikilometrový městský okruh.

Takový Nico Hülkenberg z Renaultu se do Baku těší. Věří, že jeho tým udělá zase další změny k lepšímu. Navíc se mu zrádný městský okruh docela zamlouvá.

"Děláme slušné pokroky a naše auto má potenciál, jen ho musíme objevit. To nás žene dál, rozhodně se do Baku těšíme. Pro Formuli 1 je to stále nová zastávka a musíme si na ni zvyknout. Jízda v historickém centru se všemi těmi zdmi je parádní, akorát zabere dost času, než se člověk trať naučí," okomentoval situaci pilot Renaultu.

Konec závodu v Baku | foto: Red Bull Content Pool

Nico věří ve své schopnosti a vyzdvihuje krásu městského okruhu. Navíc dodává, že určité pasáže jsou zrádnější než legendární okruh na Azurovém pobřeží v Monaku.

"To mi většinou jde, jsem schopný se rychle adaptovat, i když tady je to trošku jiné. Trať je nádherná, je tu spousta historických doků. Zatáčka u hradní zídky je úplně slepé místo, což z ní dělá unikát. Monako je oproti ní prostorné.  Je to nejrychlejší městský okruh v kalendáři a předjíždění je možné v DRS zónách," dodal Hulk.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy