Máme hodně citlivé auto, ale postupně se na Ferrari dotahujeme, hlásá Bottas

Kimi, Sebastian Vettel a Valtteri Bottas po startu závodu v Soči | foto: Pirelli

Valtteri Bottas se rozpovídal o současné situaci u Mercedesu a prozradil, kde stáj ztrácí na rivala Ferrari.

Mercedes a Ferrari jsou v letošní dvě jasně dominující stáje. Mezi sebou tak svádí urputný boj a přestože se zatím inženýrům nedaří monopost W08 pořádně nastavit, tak je dle Bottase jen otázkou času, než Stříbrné šípy dostihnou italského hřebce.

"Náš Mercedes je hodně citlivé auto, ale pokud se nám podaří najít ideální nastavení, tak dokážeme být rychlí. To je náš hlavní problém. Ferrari je velmi silné a lépe zvládají práci s pneumatikami. My se ale pořád zlepšujeme. Bylo to vidět již v Montrealu," řekl Bottas.

Valtteri Bottas se svou první trofejí z vítězství v Soči | foto: Daimler AG

Bottas má v současné době pouze roční kontrakt, ale v současné době se spekuluje o tom, že mu bude kontrakt prodloužen. Přeci jen jeho výsledky nejsou vůbec špatné a na svém kontě má i první vyhranou Grand Prix.

"Snažím se s Lewisem bojovat na každé trati a snažím se ho porážet. Je to pro mě velká motivace, ale není rozhodně slabý pilot," pokračoval Valtteri. "Další zastávka je Baku a myslím si, že mi to tam bude sedět. Mým cílem je vyhrávat závody a jednou bych chtěl získat i titul. Nyní je pro mě ale důležité zajíždět konzistentní výsledky pro tým," zakončil Fin, který loni k Mercedesu přistoupil po několikaletém angažmá u Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy