Hamilton včera nedostal původní Sennovu přilbu, nýbrž repliku

Lewis Hamilton dorovnal Ayrtona Sennu v počtu pole position v Kanadě | foto: Daimler AG

Lewis včera získal 65. pole position, a dotáhl se tak na Ayrtona Sennu. Odměnou pro Brita byla Sennova helma z roku 1987. Včera ale Brit obdržel pouze repliku.

Přestože bylo Hamiltonovi sděleno, že se jedná o helmu, ve které Brazilec v roce 1987 závodil za stáj Lotus, tak pravda je taková, že Lewis dostal pouze repliku, kterou Senna používal při natáčení reklam.

Jedná se ale o stejnou specifikaci helmy a na jejím lakování pracovali Sid Mosca a jeho syn Alan, tedy jediní muži, kteří kdy Sennovi lakovali přilby.

"Víme již spoustu let, že Lewis je velkým fanouškem mého strýce, je dokonce ambasadorem oficiálního Institutu Ayrtona Senny, kde pomáhá s propagací a podporou vzdělávacích programů dětí v Brazílii," řekla pro Motrosport neteř Ayrtona Senny Bianca.

"Stejně jako Ayrton se Lewis snaží sdílet své úspěchy s fanoušky. Naše rodina je na jeho výsledky pyšná, stejně tak by byl i Ayrton, kdyby tady v Montrealu mohl vidět, jak tak talentovaný jetdec, jako je Lewis, dorovnal jeho rekord," dodala Bianca Senna.

Hamilton ve svém twitterovém video pak řekl: "Je to sice replika, ale věřím, že tu na mě někde čeká originál, je to pro mě opravdu emotivní zážitek."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy