Piloti IndyCar k Hamiltonovi: Posaďte do Mercedesu Dixona, nebude se stačit divit

Fernando Alonso a Takluma Sato při Thanks Day na okruhu Twin Ring Motegi | foto: Honda Racing F1

Další piloti ze zámořské série IndyCar se vyjadřují na konto Lewise Hamiltona, který zpochybňoval jejich úroveň.

Během monacké Grand Prix trojnásobný mistr světa vypustil do éteru svůj názor na piloty z IndyCar. Brit se podivoval, že nováček Alonso byl schopen zajet kvalifikaci na Starou cihelnu na pátém místě, což znamenalo start z druhé řady.

Kanadský pilot James Hinchcliffe řekl: "Je vtipné poslouchat moudra o našich pozicích od někoho, kdo závodí jen proti dalším třem vozům."

Vítěz posledního závodu v Detroitu, Graham Rahal, se na Britovo konto vyjádřil následovně: "Když jsem viděl Hamiltonův komentář - a vy mě dobře znáte - musel jsem se hodně sebezapřít, abych něco neřekl. Během jeho kariéry ve Formuli 1 to vždy byl boj mezi dvěma auty, někdy maximálně čtyřmi. To tady nemáme. Tečka."

"Ať si říká, co chce. Naše závody jsou skvělý motorsport. Nedokážu si představit, že bych do každého závodu nastupoval s vědomím, že mi stačí porazit týmového parťáka, abych vyhrál. To se tady nestává," pokrčoval Grahal.

"Podívejte se, kdybych posadil do Mercedesu Scotta Dixona na jeden den, tak pak bude mít takové závody, že by to ani nechtěl. To vám garantuji. Já třeba takto dobrý nejsem, ale Scott je," zakončil Rahal.

Letošní vítěz Idny 500 a bývalý pilot Formule 1 Takuma Sató se také přidal: "Jsem překvapený, že jezdec takového formátu tohle řekl. Je to trošku smutné. Měl by respektovat všechny piloty. Formule 1 je Formule 1. Víme, že je to vrchol. To samé je ale i Indy 500. Nemůžete nic hodnotit, když to tu neznáte a nevíte, jaká je tu konkurence."

"Alonso je jeden z nejlepších pilotů světa a stačilo mu deset dní trénování, aby zajel dobrou kvalifikaci. Je to skvělej jezdec. Hamiltona respektuji, ale jeho komentář ne," dodal Japonec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy