Rekordman F1 se těší na debut v Le Mans

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello se 18. června chystá na svůj první start v 24hodinovce Le Mans. V neděli si poprvé vyzkoušel Dallaru P217, s níž bude startovat.

Brazilský pilot nastoupí po boku vítěze Le Mans z roku 2001, Jana Lammerse, a Fritze van Eerda v třídě LMP2 v týmu Nederland s vozem Dallara P217-Gibson.

Pětačtyřicetiletý Barrichello, jenž drží rekord v počtu startu v F1 - na svém kontě má 322 velkých cen, si včera již vyzkoušel 13,6 km dlouhý okruh La Sarthe během oficiálního testovacího dne.

Jako nováček musel zvládnout minimálně 10 okruhů, aby se kvalifikoval pro start v 85. ročníku slavné 24hodinovky Le Mans. Se svým týmem jich nakonec ujeli 86, přičemž dosáhli 22. absolutně nejrychlejšího času (16. ve své třídě). Absolutně nejrychlejší kolo předvedl Kamuj Kobajaši s Toyotou TS050 - Hybrid: mělo hodnotu 3:18,132 min.

Proč se Barrichello rozhodl startovat v Le Mans? "Sledoval jsem ten závod v televizi už tak dlouho. Absolvoval jsem Monako a Indianapolis a myslím si, že Le Mans je něco důležitého, co by mělo být součástí mé kariéry. Nejdůležitější je ale fakt, že dělám to, co miluji," odpovídá.

"Když jsem závodil v F1, lidé mi po 19 letech říkali, že bych měl přestat, protože jsem toho udělal už tak moc. Ale já přestanu, když už ježdění nebudu mít rád. Teď jezdím více, než když jsem byl v F1 - sériově vyráběná auta, motokáry, takže jsem stále soutěživým člověkem. Šance na Le Mans je proto velmi příjemná, protože mám moc rád to, co dělám.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy