Lawrence Stroll brání svého syna. Peréz je na tom prý s financováním stejně

Lance Stroll při tréninku v Monaku | foto: Williams F1 Team

Mladá kanadská puška Lance Stroll nezažívá zrovna ideální debutovou sezonu a dost často se kvůli svému pozadí stává terčem kritiků.

Před pár dny osmnáctiletý Stroll řekl, že si z kritiky na jeho osobu a hlavně tedy jeho jezdecké schopnosti hlavu nedělá. Situace se ale každým výrokem lehce vyhrocuje a ke slovu se nyní dostal i otec Lance Strolla, který osvětluje situaci a brání svého syna.

“Já na něj netlačím. Jediný tlak, který je na něj vyvíjen, je ten, který na sebe vyvíjí on sám. Já jsem jen jeho otec. Tým platí celou řadu profesionálů, kteří tyto situace řeší a stáj je s jeho chováním a pokrokem spokojen,” řekl pro kanadský deník Le Journal de Montreal miliardář Lawrence Stroll.

"Je jasné, že tu vždy bude určitá žárlivost, ale je třeba připomenout, že Lance si svoji sedačku vyjezdil. Vyhrál všechny série, ve kterých byl a získal dostatek bodů pro zisk superlicence. Letošek je asi tím nejhorším rokem pro začátečníky, takže týmy mají pro většinu situací pochopení. Nemůžete po osmnáctiletém klučinovi chtít, aby si vše zařídil sám,” dodal Stroll starší.

Sběratel starších modelů Ferrari Lawrence dále poukazuje na fakt, že jeho syn není jediným pilotem, za kterým stojí někdo s nemalým finančním zázemím. Kanaďan se odkazuje na Sergia Peréze, kterého financuje majitel telekomunikační společnosti Telmex Carlos Slim. Ten byl mezi lety 2010-2013 nejbohatším mužem světa. “To tu snad není žádný pilot, do kterého nebyly investovány miliony. Mým příkladem je Sergio Peréz. Ten se tu vzal jak?”

Na otázku ohledně porovnání výkonů jeho syna a Stoffela Vandoornea odpověděl Stroll starší následovně: “Jsou tu dva zásadní rozdíly. Zaprvé, Stoffelovi je 24 nebo 25 let. Lancovi jen 18. Zadruhé, rozdíl mezi Vandoornem a Fernandem Alonsem je větší než mezi Lancem a Felipem Massou.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy