F1 je letos taková, jaká by měla být, chválí Button

Jenson Button v kvalifikaci v Monaku | foto: McLaren

Jenson Button je spokojen s vývojem, jaký nabrala Formule 1. Závodění v Monaku si sice moc neužil, královská disciplína motorsportu je ale nyní takovou, jakou by měla být.

Šampion z roku 2009 nahradil v Monaku Fernanda Alonsa, který závodil v 500 mil Indianapolis ve Spojených státech amerických. S novou generací monopostů se svezl až ve čtvrtek a v sobotní kvalifikaci vybojoval 9. místo, kvůli penalizaci za výměnu nadlimitních komponent pohonné jednotky ale putoval až na konec startovního roštu.

Jízdu s letošním vozem si užíval: "Vím jen to, že jsem jezdil mnohem rychleji než minulý rok a že to byla mnohem větší zábava. Musím říct, že jsem byl trochu zklamaný, když jsem slyšel o nových pravidlech týkajících se vyšší hmotnosti, tohle je však ten nejnáročnější okruh pro těžké auto, to se na něm přesto chovalo velmi čiperně."

"Jízda je mnohem zábavnější a Formule 1 se rozhodně posunula s pravidly tím správným směrem. Je velmi vzrušující pro týmy díky možnosti nalezení vyšší rychlosti, času na kolo a přítlaku. Takovou by F1 měla být," komentuje Button po svém neúspěšném vystoupení v Monte Carlu, kde v závodě kolidoval s Pascalem Wehrleinem.

Jenson Button během tréninku v Monaku | foto: Honda Racing F1

Uvidíme ho ještě v některém z dalších závodů? "Já jsem byl s F1 hotov už v listopadu. Ale když se vás někdo požádá o závodění v Monaku, tak byste do toho šli, ne? Sobota byla podstatně větší legrace. Závod byl trochu nepříjemný, ale šlo o můj jediný závod v sezóně."

"Rozhodně to u mě není v plánu letos znovu závodit ve Formuli 1. V jiných kategoriích možná ano, ale ne v F1. Mám své věci, momentálně si to mimo sport užívám a potřebuji se na ně soustředit, abych dosáhl toho, co chci dosáhnout," dodává Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy