Špatné časy Mercedesů zaujaly i Vettela. Räikkönen to neřeší, stará se o něco jiného

Ferrari se ve včerejších volných trénincích ukazovala v dobré formě | foto: Scuderia Ferrari

Jezdec Ferrari, Sebastian Vettel, řekl, že nedostatečná rychlost monopostů Mercedesu ve druhém volném tréninku na Grand Prix Monte Carla byla zvláštní.

Nejrychlejšího času ve druhém tréninku dosáhl Sebastian Vettel a jeho týmový kolega, Kimi Räikkönen byl třetí. Absolutně nestíhali jezdci na Mercedesu, když Lewis Hamilton zajel osmý a Valtteri Bottas až desátý čas (ztráta +1,1s). "Nevím, co se jim dnes stalo, bylo to trochu zvláštní. Jsem si celkem jistý, že je tu nějaký důvod a v sobotu zase budou zpět v plné síle, takže to bude těsné a také [to bude těsné] s Red Bullem," řekl včera úvodem Sebastian Vettel.

Vettel, který byl v prvním včerejším tréninku druhý, byl povzbuzen čtvrteční formou Ferrari, cítí ale, že ještě neukázali vše. "Myslím, že toho uvidíme [v sobotu] ještě o něco více. Odpoledne jsem byl celkem spokojen. Ráno jsem byl možná až moc divoký, když jsem se několikrát dotkl zdí, ale odpoledne to už vypadalo o něco lépe. Zde je důležité mít dobrý pocit z auta, abyste dali dohromady dobré kolo. Nemůžete vždycky vycházet z času, který jste stanovili na konci dne, ale zvládli jsme to dát docela dohromady jsme spokojení."

Kimi Räikkönen při tréninku v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

To Kimi Räikkönen byl po čtvrtku spokojen se svoji rychlostí jak v krátkých výjezdech, tak i v těch dlouhých. "Bylo to lepší a lepší. V dlouhých jízdách jsem se v autě cítil dobře, takže jsem z toho měl dobrý pocit. V kratších výjezdech se ještě musíme trochu zlepšit. Udělali jsme nějaké změny a vždycky se to zlepšilo - to je ta hlavní věc. Měli jsme dva hladké tréninky, ve kterých jsme dělali normální práci."

S názorem Räikkönena ohledně závodní rychlosti souhlasí i jeho týmový kolega, ale dle jeho názoru musí ještě mezi aktuálním stavem a posledním tréninkem a sobotní kvalifikací odvést ještě hodně práce. "Je vždycky obtížné to hodnotit, protože nikdy nezvládnete moc čistých kol kvůli velkému provozu, ale vypadalo to OK. Myslím, že stále na autě můžeme a máme co zlepšovat, abychom byli konkurenceschopnější celkově a v závodě. Ale myslím, že Kimi a já jsme jsme byli docela spokojení s dlouhými výjezdy."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy